[Kedvencekhez adom]
 
Újpesti Lepkemúzeum a Facebook-on
 
bemutatkozás
képek
a kiállításról
az utazóról
publikációk
elérhetoségeink
 
 
Kérjük, ha módjában áll, az Újpesti Lepkemúzeumban vásárolja meg a Múzeumok Éjszakájára szóló belépőjét saját maga és családja számára, ezzel is támogatva múzeumunkat! Köszönjük!

Múzeumok Éjszakája – belépőrendelés:
kattintson ide!

Kérjük, a Múzeumok Éjszakájára szóló belépőjegy rendeléséhez adja meg a következő adatokat:


Megrendelésével Ön elfogadja adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Kérjük, ha többen jönnének (pl. család, csoport), akkor minden személy nevére külön regisztrációt töltsön ki! (Természetesen a cím és telefonszém lehet ugyanaz mindenkinél.)

A megrendelés beérkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk, majd a további információkat is e-mailben írjuk meg.


Jelentkezés bogár- és lepkepreparálásra!

Kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével segítse a Múzeumok Éjszakájára való előkészületet!

Csak korlátozott számban tudunk preparálható bogarat és lepkét biztosítani, ezért fontos az előzetes jelentkezés! (Ha többen is jönnének preparálásra, akkor minden jelentkező nevében töltsenek ki egy-egy űrlapot, mert az alapanyagot a jelentkezések alapján biztosítjuk!)

VÁLTOZÁS: A nagy érdeklődésre való tekintettel a lepkepreparálásra már csak fél kilenc után várjuk kedves látogatóinkat! Továbbra is kérjük, hogy minden fő küldjön egy jelentkezést az alábbi űrlappal!
Jelentkezésével Ön elfogadja adatvédelmi nyilatkozatunkat.2003. január 23-án megnyílt Közép-Európa első, önálló lepkemúzeuma. Az újpesti kertvárosban található múzeumot a gyűjtő, Juhász György saját otthonában rendezte be, hogy közszemlére tegye az elmúlt évtizedek utazásai alatt felhalmozott, korábban csak kutatók számára hozzáférhető tudományos jelentőségű anyagot.

Kiállításunk különféle tárgykörökből áll:
- rovargyűjtemény, amely elsődlegesen lepkéket foglal magában, külön bemutatva az egyes földrajzi régiókat, kiemelve hazánk, illetve a Kárpát-medence faunáját
- tengeri csiga-, kagyló- és korallgyűjtemény
- ősmaradványok és kövületek bemutatója
- ásványgyűjtemény
- különböző kultúrák néprajzi tárgyai, használati eszközei a régmúltból és napjainkból
- fotókiállítás, amelyen Buzás Balázs expedícióinkon készített képeit mutatjuk be
- az expedíciókon összegyűjtött egyéb érdekességek

Highslide JSCélunk az, hogy múzeumunk gyűjteményét minél több érdeklődő tekinthesse meg, és az iskolák szervesen kapcsolhassák tanrendjükhöz, színesítve biológia-, földrajz-, vagy történelemóráikat. Az Újpesti Önkormányzattal kötött megállapodás alapján kerületünk óvodái és iskolái, előzetes egyeztetés alapján, szervezett formában, térítésmentesen látogathatják múzeumunkat és vehetnek részt tárlatvezetésen.
Az Újpesti Lepkemúzeumot a tudomány képviselői, például a Szent István Egyetem oktatói és hallgatói, a Magyar Lepkészeti Társaság, a Magyar Rovartani Társaság tagjai és vezetői, a Magyar Természettudományi Múzeum kutatói, továbbá hazai és külföldi tudósok is folyamatosan látogatják.

Állandó kiállításunkat évről évre időszaki kiállításokkal egészítjük ki. Ezek közül elsőként 2003-ban az Altáj Expedíció, majd a Bolívia Expedíció alatt gyűjtött anyag került bemutatásra. 2007-ben az Iráni Iszlám Köztársaság Nagykövetségének támogatásával Highslide JSlétrejött Irán kiállítást tekinthették meg. Múzeumunk munkatársainak iráni expedícióin gyűjtött tudományos anyagát fotókiállítással és a Nagykövetség által térítésmentesen felajánlott néprajzi és kézműves tárgyak bemutatásával egybekötve mutathattuk be. 2008-ban egykori kutatótársunk, Juhász János Csaba munkásságát és több ezer rovarból (és számos szakkönyvből) álló hagyatékát, és ezzel párhuzamosan a rovargyűjtés történetét és módszereit mutattuk be.

Az Újpesti Lepkemúzeum az Újpesti Önkormányzat támogatásával üzemel.

 
A tartalom megtekintéséhez Flash Player szükséges / Nem elérheto a tartalom.